“Irán. Cuna de Civilizaciones” és una ambiciosa exposició que recorre la trajectòria d’una de les cultures més remotes i prolífiques de la història a través de 195 peces, algunes d’elles exposades fora de sòl iranià per primera vegada i moltes procedents de jaciments que són Patrimoni de la Humanitat.

La mostra, instal·lada en tres sales del Museu Arqueològic d’Alacant, fa un extens repàs a la història d’Iran, origen d’una de les civilitzacions més antigues del món, que abasta des de la primera presència humana en la zona, fa uns 300.000 anys, fins a la islamització en el segle XVIII de la nostra Era.

A més de la gran riquesa i valor arqueològic de les peces que integren aquesta col·lecció d’art islàmic cedida pel Museu Nacional d’Iran, destaca la magnífica posada en escena dissenyada per l’arquitecta Rosa Fernández, qui ha aconseguit enaltir, encara més si cap, la bellesa d’algunes obres amb un muntatge realment espectacular.

Sens dubte, una mostra que no es poden perdre. “Irán. Cuna de Civilizaciones” s’exposarà en el MARQ fins al pròxim 1 de setembre.

Compra les teues entrades ací.

 

Shares