Gatxamiga
- una tassa de café d’oli d’oliva verge extra
- ½ d’aigua freda, com ix de l’aixeta
- 4 cullerades soperes ben plenes de farina
- 8 alls
- una culleradeta de sal
Col·loquem la paella al foc i posem l’oli d’oliva verge extra per a calfar-ho. Ja calent l’oli, afegim els alls pelats i els fregim. Quan estiguen dauradets els retirem i reservem.
A continuació, afegim una culleradeta de sal i la farina candial, perquè es torre un poc amb l’oli. Una vegada conjuntada la farina amb l’oli, incorporem l’aigua i mesclem desfent els grums. Ens portarà un temps, paciència. L’aigua s’anirà evaporant i la massa se’ns farà més consistent.
Seguidament, agreguem els alls i la treballem amb una giradora, picant-la a poc a poc i, de tant en tant, li fem una volta. Si notem que se’ns apega un poc, li afegim un dollet més d’oli i seguim treballant-la. Seguim així fins a obtindre el torrat desitjat per ambdós.