Mojete

Ingredients
  • 4 albergines de grandària mitjana
  • 4 pimentons grans rojos
  • 4 cebes xicotetes
  • 3 tomaques xicotetes
  • 2 dents d’all
  • sal
  • oli d’oliva verge extra.
Preparació

Pelem les cebes i les llavem, junt amb la resta de les verdures davall l’aixeta, les assequem amb paper de cuina. Les col·locarem directament sobre una safata de forn. Amb el forn prèviament calent a 200ºC, enfornem les verdures durant 1 hora. No cal que li afegim ni oli d’oliva ni sal.

Quan les verdures estan encara calentes, quasi acabades d’eixir del forn, comencem a preparar-les. Pelem els pimentons i els obrim a la meitat per a retirar-los les llavors interiors, aprofitant abans l’aigua que tindran en el seu interior. Anem deixant els pimentons i la seua aigua en un plat. Pelem les tomaques i, aprofitant el suc que aniran soltant, ho trossegem per a un nou plat i eliminem alguna part dura que podem trobar-nos. Pelem les albergines i els retirem les llavors interiors. Les reservem junt amb el seu propi suc. Trossegem les cebes i les reservem. Triem la font o safata on muntarem el plat i distribuïm les verdures talladles en tires, en el cas del pimentons i les albergines, i en trossos les tomaques i les cebes. A continuación, reguem amb el suc que tenim reservat de les verdures.

Pelem i trossegem les dents d’all i les distribuïm per la superficie de les verdures en la safata. Finalment, reguem amb un bon oli d’oliva verge extra.

Shares