Torrò de rosas
- 1 tassa (60 g) de panís de roses
- 2 tasses de sucre
- una cullereta de mel
- ½ tassa d’oli
- ½ tassa d’aigua
- 1 grapat d’ametles pelades
- ½ llimó
En una paella gran que tinga tapadora aboqueu el panís, el sucre, la mel, l’oli i l’aigua. Aneu removent sense parar amb una paleta.
Després de fer la bromera amb el sucre i en esclatar la primera roseta, aboqueu les ametles escampades per la paella. Ràpidament, tapeu la paella i baixeuli foc. Moveu la paella pel mànec perquè s´assole el panís i esclate. En minvar els esclafits, aparteu la paella del foc i mescleu bé el sucre caramel·litzat amb les roses i les ametles. Tingueu preparat un recipient redó amb un gotet al mig per a donar-li al torró la forma de corona.
Amb el mig llimó aneu xafant les roses i donant-li la forma. Lleveu el panís sense esclatar que pugueu. Vigileu de no cremar-vos! Si li afegiu un grapat d´alegria o sèsam alhora que aboqueu l’ametla, tindreu el torró d’alegria.