Turisme

El Fondó de les Neus s’assenta en una xicoteta vall de la comarca del Mig Vinalopó, en l’interior de la Província d’Alacant, a 35 km. de la capital. El municipi es troba a 367 m. d’altitud, la seua extensió és de 68,9 km2 i compta amb les pedanies de La Canalosa, El Rebalso i l’urbanització “La Montañosa”.

La vall té com a teló de fons, pel sud, la magnífica silueta de la Serra de Crevillent (la Vella 835 m.) amb la seua frondosa ombria poblada de pineda, mentres que la majestuosa Serra de l’Algaiat (Peña la Mina, 1053 m) és la que tanca i protegix la vall pel nord, emergint de les seues elevades cimes sobre el paisatge rural d’ametles, oliveres i vinyes.

El centre del municipi disposa d’una zona de vianants, on destaca la Plaça de la Vila (plaça del poble) en la qual es troba l’edifici de l’Ajuntament, de gran interés turístic per la seua torre del rellotge. Enmarcada grans palmeres i on les vivendes solen guardar l’arquitectura tradicional. En ella es troben la majoria de comerços, bars i cafeteries.

Allotjament

Patrimoni cultural

Galeria multimedia

La història de El Fondó de les Neus es remunta al Paleolític Superior. El primer jaciment documentat arqueològicament és la cova del Rotllo, al nord del terme de El Fondó de les Neus, a escassos metres del terme d’Asp. De l’època ibera i…

Shares